Gerookte forel met zoete aardappel

Gerookte forel met zoete aardappel

Met gebakken spek? Nee, gebakken zalmsnippers!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram gerookte forelfilet
  • 400 gram zoete aardappel
  • 150 gram gerookte zalmsnippers
  • 2 avocado’s, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 bosje dille
  • 4 eieren
  • 300 gram gesneden ijsbergsla
  • Peper en zout naar smaak
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels olijfolie

Bereiding

Was de aardappels en snijd in kleine blokjes. Laat de schil er dus om. Kook ze kort voor in weinig water. Neem de zalmsnippers en bak ze, zonder olie, op laag vuur in een koekenpan tot ze knapperig zijn. Haal de aardappelblokjes van het vuur, giet ze af en leg ze bij de zalmsnippers in de pan. Bak ze, nog steeds op laag vuur, in zo’n 10-12 minuten verder gaar. Eventueel een klein beetje olie toevoegen.

Neem vervolgens gekookt water en kook de eieren hier ca. 8 minuten in mee. Haal ze eruit en spoel af met koud water. Snijd, als ze afgekoeld zijn, in partjes. Was de sla en laat goed uitlekken. Leg de sla hierna in een schaal en voeg de avocado erbij.

Snijd de dille fijn, op een paar takjes na die we voor de garnering gebruiken. Doe de gesneden dille in een kommetje en vermeng dit met de mayonaise; strooi er naar smaak wat zout en peper over.

Neem de forelfilet uit de verpakking en breek deze in stukjes.

Pak de borden erbij en lag hier de aardappels met zalm op, vervolgens de mayonaise met dille en tot slot de forel en de sla met avocado. Schep dit goed door elkaar. Leg tenslotte de partjes ei erop en garneer af met de takjes dille.

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief
close slider