Gerookte paling in glaasjes

Gerookte paling in glaasjes

– Hapjes voor de visborrel: bereidingstijd 15 min –

Ingrediënten voor 8 personen

  • 300 gram gerookte paling
  • ½ komkommer
  • 8 cherrytomaten
  • 2 kleine augurken
  • ½ sjalot
  • 1 limoenen
  • Verse bieslook
  • 1 ½ eetlepel Mayonaise
  • ½ Crème fraiche
  • 1 theelepel balsamico
  • 1 theelepel honing
  • Zeezout
  • Grof gemalen peper
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • 8 kleine glaasjes

Bereiding

De dressing:
Begin met het maken van de dressing. Meng de mayonaise, crème fraiche, honing en balsamico door elkaar tot een gladde substantie. Knip de bieslook en roer dit er doorheen. Houd een klein beetje bieslook achter voor de garnering. Voeg daarna een beetje peper en zout toe.

De vulling:
Snijd de komkommer door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd dit vervolgens in kleine blokjes en doe dat ook met de cherrytomaten, de augurken en de ½ sjalot. Meng dit tot een geheel en voeg een scheutje olijfolie toe.

Vul de glaasjes met een bodempje van de groente mix. Snijd de paling in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Breng vervolgens een laagje van de paling aan en herhaal dit twee keer (2 lagen groente mix, 2 lagen paling).

Sier de glaasjes bovenop met een klein beetje bieslook. Snijd de limoen in dunne plakjes, maak een inkeping in elk plakje en schuif hem aan de zijkant van het glaasje.

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief
close slider