Gestoofde paling van Jacob van Jan

Gestoofde paling van Jacob van Jan

Benodigdheden:

  • Pan met deksel

Ingrediënten stoofpaling

  • Ca 250 gram gevilde paling per persoon
  • 1 el roomboter
  • Peper
  • Zout

Voorbereiding:
Snijd de paling in stukken van 3 tot 4 centimeter.

Bereidingswijze:

Spoel de gevilde paling af en zet ze vervolgens rechtop in een pan. Houd de pan daarbij schuin, zodat het stapelen gemakkelijker gaat. Voeg een ruime hoeveelheid peper en zout toe. Stop vervolgens stukjes boter tussen de paling en breng alles aan de kook. Je hoeft geen water toe te voegen, want de paling stooft gaar in eigen vocht en vet. Laat – als alles kookt – de pan 45 minuten stoven, met de deksel op de pan. Haal daarna de deksel eraf en kook de pan in circa 10 minuten droog.

Serveertip:

Serveer de gestoofde paling samen met de papstip en geniet!

Korting

Klik hier voor korting op stoofpaling van Jacob van Jan.

Nieuwsbrief
close slider