Op het menu: romige pasta met gerookte paling
Gerookte paling kun je op vele manieren eten. Maar meestal houden we ons vast aan de simpele combinaties: op een broodje, toastje of uit de hand. Heb jij weleens gedacht aan een palingburger, pizza met paling of palingmosterdsoep? De mogelijkheden zijn oneindig. Gooi het roer vandaag nog om en ga bijvoorbeeld eens voor een romige pasta met gerookte paling. Een heerlijke maaltijd die binnen no-time op tafel staat. Hoe je dit maakt? Lees het hier!
Vier personen I 25 minuten I hoofdgerecht I vis
De benodigdheden
- 200 gram (+/-) gerookte paling
- 500 gram (+/-) pasta (denk aan tagliatelle, penne of spaghetti)
- Olijfolie
- Zout en peper (*bouillon)
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- Bakje kruidenroomkaas
- 200 ml kookroom
- 3 lente-of bosuien
- * Rucola
*= optioneel
De bereiding
- Kook de pasta beetgaar in een pan water met zout óf bouillon. Voeg daar een scheut olijfolie aan toe om kleverige pasta te voorkomen.
- Snijd in de tussentijd de knoflook en lente-ui fijn en snipper de uien.
- Zet een pan met een scheut olijfolie op het vuur en fruit de knoflook en gesnipperde ui.
- Voeg vervolgens de kruidenroomkaas én de kookroom toe aan de aangefruite knoflook en ui, zodat er een romige saus ontstaat.
- Is dat gelukt? Voeg dan nog de fijngesneden lente-ui toe.
- Tijd om af te ronden!
- Meng de pasta met de romige saus en breng het op smaak met peper en zout.
- Snijd vervolgens de paling in stukjes van vier à vijf en leg deze op de romige pasta.
- Wil je er iets extra’s aan toevoegen? Maak het dan af met een klein handje rucola.
- Voilà. Eet smakelijk!
Wil je oefenen voor de Palingrookwedstrijd 2.0 in juni? Denk er dan eens over na om de gerookte paling uit dit recept zelf te gaan roken. Kost dat toch iets te veel tijd? Je kan zowel rookklare als gerookte paling in onze webshop bestellen. Mocht je nog andere vragen hebben? Neem dan hier contact met ons op. Veel succes met het bereiden van deze overheerlijke romige pasta.
Kennis

