Mediterrane pastaschotel met gerookte forel en groenten

Mediterrane pastaschotel met gerookte forel en groenten

Ingrediënten mediterrane pastaschotel met gerookte forel en groenten

Voor 4 personen:

  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 2 stuks prei
  • 4 knoflooktenen
  • 5 tomaten
  • 360 gram pasta naar keuze (bijv. penne)
  • 25 gram pompoenpitten, 8 el crème fraiche
  • 300-350 gram gerookte forelfilet
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

1. Breng in een ruime pan 2 liter water aan de kook
2. Pers de knoflook fijn met een knoflookpers, snipper de uien, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper hierna fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes en de prei in dunne ringen.
3. Kook de pasta in de pan; volg de aanwijzingen op de verpakking voor de bereidingstijd. Giet af en laat zonder deksel staan.
4. Neem een wok en verhit hierin de pompoenpitten (zonder olie) zolang totdat ze gaan poffen. Haal ze uit de pan en bewaar ze apart.
5. Doe hierna wat olijfolie in de pan en fruit hierin de knoflook, rode peper, preiringen en ui zo’n twee minuten op laag vuur. Doe de crème fraiche en de tomaat erbij en laat dit 2 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.
6. Neem de forel en maak hier, naar wens, kleine of minder kleine stukjes van. Doe de penne bij de saus, samen met de helft van de forel en verwarm dit ongeveer één minuut.
7. Verdeel dit over de vier borden en strooi de overgebleven forel er over. Naar smaak mag er wat olijfolie overheen. Voeg als laatste de pompoenpitten toe.

Tip: Nog lekkerder als je er wat verse citroensap overheen druppelt!
Eet smakelijk!

Nieuwsbrief
close slider