De rijke familiehistorie en werkwijze van Koelewijn Jacob van Jan

Jacob van Jan is één van de bekendste visrokers van Nederland met een rijke historie. Overgrootvader Jacob, de zoon van Jan, is al rond 1900 begonnen met het roken van Zuiderzeeharing en handelen in ansjovis. Na verloop van tijd kwam er al snel een klein handeltje in groente bij. Zo’n twee keer per week trok Jacob erop uit met paard en wagen om zo de mensen in de omgeving van Spakenburg te voorzien in hun totale levensonderhoud. Na de Tweede Wereldoorlog ging het bedrijf over van Jacob op zijn zoons Roelof van Jacob en Hendrik van Jacob. Toen uiteindelijk Roelof eind jaren 70 stopte, was de gerookte paling enorm populair geworden. Hendrik en zijn zoon Jaap van Hendrik zijn toen van het centrum naar de Palingweg 1 op industrieterrein Zuidwenk verhuisd, om zich zo te specialiseren op vis. Uiteindelijk is Hendrik rond 1993 gestopt en zijn Jaap en de zoon van Roelof (ook Jaap) samen verder gegaan. In 2016 is het stokje geheel overgegaan op Henk Koelewijn (zoon van Jaap van Hendrik van Jacob) en zitten we zo al een hele tijd op Palingweg 1. Een echt familiebedrijf, met altijd dezelfde passie voor vis!

Ambachtelijke vis

Wij zetten ons in voor kwaliteitsvis. Heerlijk zelfgemaakt en bereid, met de aandacht en zorg die je verdient. Je kunt diverse soorten ambachtelijke warm en koud gerookte vis verkrijgen. Denk aan paling, haring, zalm, makreel en ook forel uit eigen productie. Zo lekker, vers en puur mogelijk – opdat je de beste smaaksensatie kunt beleven!

Gerookte paling uit Spakenburg

In het dorp en omgeving staat Jacob van Jan bekend om zijn gerookte paling. Als eervol lid van het internationale palingfonds Eel Stewardship Fund (ESF), voorheen Duurzaam Paling Fonds (DUPAN), zorgen wij dat we de kwaliteit waarborgen en jij de beste paling krijgt. ESF zet zich namelijk in voor een duurzamere palingsector door het uitzetten van jonge paling in het oppervlaktewater en de volwassen en geslachtsrijpe paling naar de zee uit te zetten.

De succesvolle en heerlijke smaak van onze paling is zo’n succes, dat we deze aanpak met alleen natuurlijke ingrediënten inmiddels ook gebruiken om allerlei andere soorten vis te roken.

Vis voor de particuliere en zakelijke klant.

Van oudsher komen er veel particulieren bij ons voor paling. Tegenwoordig is makreel en zalm ook erg populair, aangezien het vis is dat bijna iedereen thuis eet. Een logische stap voor ons zodat we jou een scala aan vissen kunnen bieden.

Daarnaast bieden we ook diepvriesproducten aan zakelijke doorverkopers. Denk aan diepvriesproducten, mosselen en vele soorten garnalen voor viswinkels, de ambulante handel, detaillisten, horeca en ook aan andere groothandels. Je productaanbod uitbreiden met de verkoop van onze vis? Wij vertellen je er graag alles over.

Relatiegeschenken

Luxe vis als relatiegeschenk. Dat is weer eens wat anders! Verras jouw relatie en laat je oprechte blijk van waardering zien. Zo blijf je pas echt in zijn of haar gedachten, met behulp van de lekkerste vis.

HACCP gecertificeerde vis

Wij garanderen de beste hygiëne als het op vis aankomt, dankzij onze HACCP certificering. Dit voedselveiligheidssysteem voor producten zorgt dat er een goede gevarenanalyse is en de kritische controlepunten bekend zijn. Zo kun je de kwaliteit bewaken en zorgen voor hygiënische producten. Zo weet onze klant zeker dat onze vis uitermate geschikt is voor zijn onderneming.

Nieuwsbrief
close slider