De rijke familiehistorie en werkwijze van Koelewijn Jacob van Jan
Jacob van Jan is één van de bekendste visrokers van Nederland met een rijke historie. Overgrootvader Jacob, de zoon van Jan, is al rond 1900 begonnen met het roken van Zuiderzeeharing en handelen in ansjovis. Na verloop van tijd kwam er al snel een klein handeltje in groente bij. Zo’n twee keer per week trok Jacob erop uit met paard en wagen om zo de mensen in de omgeving van Spakenburg te voorzien in hun totale levensonderhoud. Na de Tweede Wereldoorlog ging het bedrijf over van Jacob op zijn zoons Roelof van Jacob en Hendrik van Jacob. Toen uiteindelijk Roelof eind jaren 70 stopte, was de gerookte paling enorm populair geworden. Hendrik en zijn zoon Jaap van Hendrik zijn toen van het centrum naar de Palingweg 1 op industrieterrein Zuidwenk verhuisd, om zich zo te specialiseren op vis. Uiteindelijk is Hendrik rond 1993 gestopt en zijn Jaap en de zoon van Roelof (ook Jaap) samen verder gegaan. In 2016 is het stokje geheel overgegaan op Henk Koelewijn (zoon van Jaap van Hendrik van Jacob) en zitten we zo al een hele tijd op Palingweg 1. Een echt familiebedrijf, met altijd dezelfde passie voor vis!
Ambachtelijke vis
Wij zetten ons in voor kwaliteitsvis. Heerlijk zelfgemaakt en bereid, met de aandacht en zorg die je verdient. Je kunt diverse soorten ambachtelijke warm en koud gerookte vis verkrijgen. Denk aan paling, haring, zalm, makreel en ook forel uit eigen productie. Zo lekker, vers en puur mogelijk – opdat je de beste smaaksensatie kunt beleven!