Papstip met azijn, roomboter en mosterd – Oma Heinen

Papstip met azijn, roomboter en mosterd

– Oma Heinen –

Benodigdheden:

  • Steelpan

Ingrediënten papstip (2 personen):

  • 500 gram aardappelen
  • 3 el maizena
  • 1 el roomboter
  • 1 el mosterd
  • 500 ml melk
  • 1 el azijn

Voorbereiding:
Kook de aardappelen.

Bereidingswijze:

Schenk het water in de steelpan (de steelpan zit dan halfvol) en breng het vervolgens aan de kook. Schep twee à drie eetlepels maizena in een glas of kommetje met azijn en roer goed door zodat het een papje wordt. Voeg het maizena-papje toe aan de steelpan en roer goed tot het één geheel is. Roer vervolgens de roomboter en mosterd erdoor en de papstip is klaar. Wil je de papstip liever wat dikker hebben, maak dan nog een papje met maizena en roer door de papstip. Wil je de papstip liever wat dunner? Voeg dan extra water toe.

Serveertip:

Leg wat reur paling op een bord en serveer er de aardappelen met papstip bij. Giet de papstip over de aardappelen en prak dit lekker door elkaar; in Spakenburg noemen we dat ‘muizen’.

Korting

Klik hier voor korting op stoofpaling van Jacob van Jan.

Nieuwsbrief
close slider