Ootjes papstip met gestoofde paling

Vis met papstip is voor veel Spakenburgers een traditionele én bovenal smaakvolle maaltijd. De basis is eenvoudig, maar iedere familie heeft zo zijn eigen toevoegingen. Waar de één een saus met water maakt, voegt de ander melk of karnemelk toe. Ook smaakmakers als roomboter, margarine, azijn en mosterd komen voorbij. De saus – papstip – giet men over de gekookte aardappels, om daar een smeuïg geheel van te maken en vervolgens naast de vis te serveren. Een heerlijke en pure maaltijd, met enkel: vis, aardappels, papstip én het geheime ingrediënt van ootje.

Hoe maak jij de papstip? Wij vroegen het aan tien verschillende Spakenburgse families en dat leverde tien prachtige verhalen met tien unieke recepten op. Ben jij benieuwd naar de verschillen? Of heb je zelf een toprecept? Probeer het uit en deel jouw ervaring met #ootjespapstip

Nieuwsbrief
close slider