Romige preisoep met gerookte Makreel

Romige preisoep met gerookte Makreel

“Romige preisoep met gerookte makreel: binnen 40 minuten een gezonde winterse maaltijd”

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 preien
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Boter
  • 4 takjes verse peterselie
  • 750 ml groentebouillon
  • 100 ml room
  • 300 gram gerookte makreelfilet
  • Peper
  • Zout

Bereiding

1. Snijd de prei kleine stukjes en was deze zorgvuldig. Snijd vervolgens de ui, knoflook en peterselie fijn.
2. Gebruik een soeppan en verhit hem voor gebruik. Voeg een blokje boter toe en fruit de ui en knoflook zodat ze glazig lijken.
3. Voeg vervolgens de peterselie en prei toe en laat dit 10 minuten lang koken.
4. Roer de groentebouillon er vervolgens door en voeg de room toe. Laat de soeppan nog 15 minuten zachtjes koken. Breng de soep ondertussen op smaak door middel van peper en zout.
5. Gebruik als laatste de staafmixer om de soep te pureren. Daarna voeg je de gerookte makreel in grove stukken toe.
6. Garneer met peterselie

Eet smakelijk!

Bron: recept van: francescakookt.nl

Nieuwsbrief
close slider