Salade met gerookte spekbokkingfilet, avocado en witlof

Salade met gerookte spekbokkingfilet, avocado en witlof

-Ingrediënten salade met gerookte spekbokkingfilet, avocado en witlof-

Ingrediënten voor 16 porties

  • 500 gram spekbokkingfilet
  • 4 avocado’s
  • 500 gram cherry- of honingtomaten
  • 2,5 kg. witlofstronken
  • 8 appels
  • 4 rode uien

Dressing

  • 4 eetlepels honing
  • 0,5 liter Yoghurt
  • 2 citroenen
  • Peper en zout
  • 4 eetlepel gember siroop

Bereiding

1. Snijd de avocado en de appel in blokjes.
2. Haal de stronken van de witlof af en snijd de witlof zo dun mogelijk in reepjes.
3. Snijd de honingtomaatjes in vieren.
4. Snijd nu ook de rode ui in dunne ringen.
5. Meng de gesneden avocado, appel, honingtomaatjes en de witlof.
6. Voeg de helft van de dressing toe.
7. Leg de bladen van de roodlof zichtbaar onderin de schaal of de saladebekers.
8. Schep de salade er overheen.
9. Snijd nu de spekbokking in lang dunne repen en leg die over de salade.
10. Druppel vlak voor het serveren de andere helft van de dressing over de salade.

Serveertip: lekker met croutons!
Eet smakelijk!

Nieuwsbrief
close slider