Salade met Hollandse garnalen en zeekraal

Salade met Hollandse garnalen en zeekraal

In dit recept combineren we zeekraal met Hollandse garnalen

Zeekraal is een gezonde, stevige zeegroente die zich uitstekend laat combineren met allerlei soorten schaal- en schelpdieren. In dit recept combineren we zeekraal met Hollandse garnalen.

Voor 4 personen:

  • 150 gram Hollandse garnalen
  • 3 theelepels dille, fijngehakt
  • 3 eetlepels (vers) citroensap
  • 150 gram zeekraal
  • 40 gram zongedroogde tomaat
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel honing
  • 1 teentje knoflook
  • peper naar smaak

Bereiding

1. Voor dit gerecht nemen we ongeveer 150 gram stevige (want verse) zeekraal. Zorg dat je de zeekraal kort met koud water afspoelt. Zet vervolgens even weg en laat goed uitlekken.
2. Snij de zongedroogde tomaat in dunne reepjes en meng dit met de dille, de zeekraal en de garnalen. Pers de knoflook uit en maak hiervan een dressing door olie, citroensap en honing toe te voegen.
3. Leg de zeekraal met de garnalen op vier borden of gebruik vier kleine schaaltjes. Verdeel de dressing over de salade met zeekraal heen en meng het voorzichtig door elkaar. Voeg naar smaak versgemalen peper toe.

Tip: Lekker met toast of stokbrood!

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief
close slider