Terug naar overzicht
Deel dit bericht

Spakenburgse Palingrookwedstrijd

Heb jij zin in een dagje uit naar het vissersdorp Spakenburg? Bezoek dan op 24 augustus de jaarlijkse Spakenburgse Palingrookwedstrijd! Veel bekende visspecialisten en rokers zullen middenin het centrum strijden om de titel ‘Beste Spakenburgse Palingroker 2022’. En natuurlijk kan er ook geproefd worden! Ben jij erbij?

Wist je dat Jacob van Jan hoofdsponsor is van de Palingrookwedstrijd? Daar zijn wij natuurlijk super trots op!

De strijd om de titel

Om 10.00 uur begint de strijd tussen de deelnemers en om 17.30 uur wordt de titel voor ‘Beste Spakenburgse Palingroker 2022’ uitgereikt. Alle deelnemers van de palingrookwedstrijd zijn échte professionals en hebben veel kennis en kunde in huis rondom het bereiden en roken van paling. Misschien neemt de visspecialist van jouw lokale markt ook deel aan de wedstrijd?

Trek in paling?

Krijg jij tijdens de wedstrijd ook trek in paling? Eet een heerlijk broodje paling midden op het Spuiplein of neem lekker een pondje paling mee naar huis. Je kunt namelijk tot 18.00 uur van alle deelnemers gerookte paling kopen. Wil je een keer iets anders proberen? Eet thuis je paling met aardappelen en pâpstip. Een echt Spakenburgs recept.

Programma Palingrookwedstrijd

En er is meer te doen dan paling eten! Je hoeft je tijdens deze dag zeker niet te vervelen. Het visserskoor treedt op, je kunt een bottertocht maken op het Eemmeer of een bezoek brengen aan het Spakenburgs Museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van Spakenburg. Wil je ook de avond in Spakenburg doorbrengen? Blijf dan in het centrum, want daar vindt de Zomerse Muziekavond plaats.

Wist je dat je overal in Spakenburg gratis kan parkeren?

Locatie

Spuiplein | 3752 AH | Bunschoten-Spakenburg

Al met al is er tijdens de Spakenburgse Palingrookwedstrijd veel te beleven. Ben jij er ook bij?