Spinazierol met gerookte zalm

Spinazierol met gerookte zalm

– Hapjes voor de visborrel: bereidingstijd 30 min –

Ingrediënten voor 8 personen

  • 300 gram gewassen spinazie
  • 4 takjes verse basilicum
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels volkorenmeel
  • peper
  • zout
  • 500 gram gerookte zalm in plakjes
  • 2 doosjes kruidenroomkaas(bijvoorbeeld boursin)
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • Roomboter om in te bakken
  • Scheutje melk

Benodigdheden:

  • Koekenpan, spatel en zeef

Bereiding

Doe de spinazie in een magnetronschaal met aanhangend water. Zet de magnetron voor 3 minuten aan op de hoogste stand.

Stort de spinazie op een zeef en druk met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Doe de spinazie met de eieren, zout en peper in een blender of keukenmachine. Draai tot de spinazie is veranderd in kleine stukjes. Voeg nu een scheutje melk en de bloem toe. Draai tot het een gladde massa is.

Doe een klontje boter in de koekenpan en bak van het spinaziemengsel pannenkoeken. Laat de pannenkoeken afkoelen.

Meng de roomkaas met de crème fraiche, peper en zout. Besmeer de pannenkoek met dit kruidenkaasmengsel. Leg daarop de plakken zalm. Rol nu de pannenkoek strak op en laat even opstijven in de koelkast.

Na een half uur kun je de pannenkoeken in plakken snijden en op een schaal leggen.

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief
close slider