Op het menu: romige pasta met gerookte paling

Gerookte paling kun je op vele manieren eten. Maar meestal houden we ons vast aan de simpele combinaties: op een broodje, toastje of uit de hand. Heb jij weleens gedacht aan een palingburger, pizza met paling of palingmosterdsoep? De mogelijkheden zijn oneindig. Gooi het roer vandaag nog om en ga bijvoorbeeld eens voor een romige pasta met gerookte paling. Een heerlijke maaltijd die binnen no-time op tafel staat. Hoe je dit maakt? Lees het hier!

Vier personen I 25 minuten I hoofdgerecht I vis

De benodigdheden

  • 200 gram (+/-) gerookte paling
  • 500 gram (+/-) pasta (denk aan tagliatelle, penne of spaghetti)
  • Olijfolie
  • Zout en peper (*bouillon)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • Bakje kruidenroomkaas
  • 200 ml kookroom
  • 3 lente-of bosuien
  • * Rucola

*= optioneel

De bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar in een pan water met zout óf bouillon. Voeg daar een scheut olijfolie aan toe om kleverige pasta te voorkomen.
  2. Snijd in de tussentijd de knoflook en lente-ui fijn en snipper de uien.
  3. Zet een pan met een scheut olijfolie op het vuur en fruit de knoflook en gesnipperde ui.
  4. Voeg vervolgens de kruidenroomkaas én de kookroom toe aan de aangefruite knoflook en ui, zodat er een romige saus ontstaat.
  5. Is dat gelukt? Voeg dan nog de fijngesneden lente-ui toe.
  6. Tijd om af te ronden!
  7. Meng de pasta met de romige saus en breng het op smaak met peper en zout.
  8. Snijd vervolgens de paling in stukjes van vier à vijf en leg deze op de romige pasta.
  9. Wil je er iets extra’s aan toevoegen? Maak het dan af met een klein handje rucola.
  10. Voilà. Eet smakelijk!

Wil je oefenen voor de Palingrookwedstrijd 2.0 in juni? Denk er dan eens over na om de gerookte paling uit dit recept zelf te gaan roken. Kost dat toch iets te veel tijd? Je kan zowel rookklare als gerookte paling in onze webshop bestellen. Mocht je nog andere vragen hebben? Neem dan hier contact met ons op. Veel succes met het bereiden van deze overheerlijke romige pasta.

Jacob van Jan

Noodles met koud gerookte zalm en zeekraal

Ingrediënten voor 8 personen

  • 250 gram zeekraal
  • 1 lente-ui
  • 300 gram koud gerookte zalm
  • Rijst noodles 100 gram
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • ½ eetlepel sesamolie
  • ½ eetlepel mirin
  • ½ theelepel stroop
  • Grof gemalen peper
  • sesamzaad
  • ½ limoen

Benodigdheden:

  • 8 schotels

Bereiding

Maak een dressing van de soyasaus, sesamolie, mirin, stroop, sap van de limoen en de peper.

Snijd de lente-ui in kleine reepjes.

Schik de zeekraal in een cirkel op de schotel.

Kook de noodles gaar en vermeng met drie kwart van de dressing. Draai met een vork een nestje van de noodles en leg dit in de cirkel van zeekraal. Pluk de zalm met een vork uit elkaar en verdeel over de noodles. Bestrook de zalm met de lente uisnippers en sprenkel daar nog wat dressing en de sesamzaadjes overheen.

Eet smakelijk!

Jacob van Jan

Avocado gevuld met garnalen

Ingrediënten voor 8 personen

  • 4 rijpe avocado’s
  • 400 gram garnalen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • 1 eetlepel ketchup
  • Scheutje Worcester sauce
  • Peper en zout
  • Scheut whisky
  • ½ limoen

Benodigdheden:

  • Geen speciale benodigdheden

Bereiding

Snijd de avocado’s in de lengte in twee helften. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd dit in kleine blokjes. Knijp het sap van de limoen hierover uit. Meng de mayonaise, crème fraiche, ketchup, peper en zout tot een gladde massa. Voeg als laatste een scheut whisky toe.

Vermeng de garnalen met deze saus. Meng nu de avocadostukjes erdoor. Vul de avocado’s hiermee. Eventueel garneren met een stukje rode paprika.

Eet smakelijk!

Jacob van Jan

Tomaten gevuld met makreelsalade

Maak een account aan of login om dit recept te bekijken
Inloggen of registeren
Jacob van Jan

Spinazierol met gerookte zalm

Maak een account aan of login om dit recept te bekijken
Inloggen of registeren
Jacob van Jan

Gerookte paling in glaasjes

Maak een account aan of login om dit recept te bekijken
Inloggen of registeren
Jacob van Jan

Warm gerookte botervis met linguïne

Maak een account aan of login om dit recept te bekijken
Inloggen of registeren
Jacob van Jan

Gerookte forel met zoete aardappel

Maak een account aan of login om dit recept te bekijken
Inloggen of registeren
Jacob van Jan

Warm gerookte zalm met risotto en venkel

Maak een account aan of login om dit recept te bekijken
Inloggen of registeren
Jacob van Jan

Scrambled eggs met gerookte zalm

Maak een account aan of login om dit recept te bekijken
Inloggen of registeren
Jacob van Jan