Warm gerookte botervis met linguïne

Warm gerookte botervis met linguïne

Minder bekend, maar verrassend lekker!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gram warm gerookte botervis
  • 300 gram linguïne (of spaghetti)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 mango’s
  • 400 gram cherrytomaten
  • 10 takjes bladpeterselie
  • 200 gram spinazie (liefst kleinere soort)
  • 70 gram pijnboompitten
  • 1,5 citroen
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

Zet de oven aan en laat tot 200 graden voorverwarmen. Neem een grote pan en kook hierin ruim water en doe er wat zout bij. Doe de linguïne erin en kook gaar, volgens de aanwijzing op de verpakking. Hierna afgieten en de deksel van de pan aflaten. Tip: giet er een klein beetje olijfolie over en meng dit erdoor, dit voorkomt dat de pasta aan de pan vastkleeft.

Snijd de knoflook fijn of pers hem uit. Doe de tomaten samen met 6 eetlepels olijfolie en de knoflook in een ovenschaal en strooi er naar smaak zout en peper over. Zet voor ca. 20 minuten in de oven.

Verhit ondertussen een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie op hoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Pers het sap uit de halve citroen en vang dit op; schil de andere citroen. Snijd deze in parten en verwijder eventuele pitten. Neem de mango’s en haal de pit eruit. Snijd de mango’s in stukjes, evenals de peterselie.

Maak een saus door met een (staaf)mixer de peterselie, mango’s, citroensap en 6 eetlepels olijfolie te mengen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

Meng dit mengsel samen met de helft van de spinazie door de pasta. Breek de botervis in een aantal kleinere stukken.

Verdeel de overige spinazie over de 4 borden. Leg de pasta erover, dan de botervis, de cherrytomaten, stukjes citroen en de pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief
close slider