Warm gerookte zalm met risotto en venkel

Warm gerookte zalm met risotto en venkel

De combinatie van warm gerookte zalm en venkel is perfect!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 venkelknollen
  • 2 uien, niet te groot
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram roomboter
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1,25 liter warme visbouillon
  • 1 takje verse dille of 1 tl gedroogde dille
  • 400 gram warm gerookte zalm
  • 300 gram risottorijst

Bereiding

Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Neem de helft van de boter en verhit deze in een daarvoor geschikte pan op hoog vuur.
Doe de ui in de pan en fruit deze een paar minuten tot ze glazig is. Bak daarna de knoflook gedurende twee minuten mee. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak deze zo’n drie minuten mee tot ook deze glazig is. Schenk de wijn erbij en roer net zolang zachtjes door tot deze helemaal is opgenomen.

Voeg hierna telkens een scheut bouillon toe en blijf roeren tot het helemaal is opgenomen door de rijst. Herhaal dit tot de rijst gaar is (duurt ongeveer 20 minuten). Pak intussen de venkel erbij en snijd hier de stelen en de onderkant af. Snijd ze doormidden in de lengte en haal de harde kern eruit. Snijd ze tenslotte klein tot stukjes van ca. 1 cm. Doe de venkel in de pan, ongeveer 10 minuten nadat de rijst is aangebakken en voeg ook de dille toe.

Neem de pan van het vuur als alle bouillon is opgenomen en voeg de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 minuten staan. Roer de risotto door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rasp de schil van de citroen en schep er door.

Breek de zalm in stukjes en verdeel de zalm en risotto over de borden.
Eet smakelijk!

Nieuwsbrief
close slider