Zalmpakketjes met krab en avocado

Zalmpakketjes met krab en avocado

Een chique en simpel voorgerecht voor een uitgebreid diner!

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 rijpe avocado
  • 3 eetlepels verse dille (fijngesneden) + paar takjes ongesneden
  • 200 gram vers gekookt krabvlees of imitatiekrab
  • 300 gram gerookte zalmplakken
  • 3 eetlepels cocktailsaus
  • ½ citroen
  • Zout en peper

Keukengerei

  • 6 kleine (espresso)kopjes of glaasjes
  • Huishoudfolie

Bereiding

1. Neem het huishoudfolie en scheur er 6 vierkantjes af van ongeveer 20 x 20 cm. Bekleed elk van de kopjes of glaasjes aan de binnenkant met folie, zodat de kopjes er helemaal mee bedekt zijn. Neem de folie zo ruim dat er wat over de rand hangt.
2. Leg vervolgens de plakjes zalm over het folie heen, zodat de binnenkant van de kopjes is bedekt met de zalm. Laat ook de zalm iets ruim over de rand hangen.
3. Meng 150 gram krabvlees met de cocktailsaus en de fijngesneden dille. Voeg zout en peper naar smaak toe.
4. Snijd vervolgens de avocado in de lengte doormidden, haal de pit en het vruchtvlees eruit. Snijd dit in kleine blokjes. Meng dit met het sap van de ½ citroen en het krabmengsel.
5. Schep het mengsel in de 6 kopjes. Leg eerst het overhangende deel van de zalm en vervolgens dat van de folie terug. Dek de kopjes goed af en zet ze in de koelkast.
6. Voor het serveren, haal je de pakketjes op tijd uit de koelkast en vouw jet het folie weer open. Zet de kopjes omgekeerd op een bord of schaal en haal ze van de pakketjes af.
7. Garneer de zalmpakketjes met het overige, fijngesneden krabvlees en een takje dille.

Tip: Besprenkel de zalmpakketjes met wat cocktailsaus voor extra smaak!

Eet smakelijk!

Nieuwsbrief
close slider