Marcel Korlaar: van verkoper op de markt naar verkoper bij Jacob van Jan

Als negenjarig jongetje stond Marcel Korlaar al op de markt, waar hij meehielp met de verkoop van vis. Hij werkte vervolgens bij diverse vishandelaren en heeft twintig jaar -met succes- zijn eigen viszaak gerund. Maar op een gegeven moment voelde hij dat het tijd was voor iets nieuws. Of zoals hij het zelf zegt; "de rek was eruit". Nu werkt hij alweer een aantal maanden bij Jacob van Jan als verkoper.Benieuwd hoe hij bij Jacob van Jan terechtkwam en hoe hij het werken als verkoper bij Jacob van Jan ervaart? Hij vertelt er meer over in dit interview.

Verkoper en vertegenwoordiger in één

"Henk -van Jacob van Jan- hoorde dat ik mijn viszaak aan het verkopen was en vroeg me om eens langs te komen voor een gesprek," zegt Marcel. "Het klikte meteen tussen ons. Henk zocht iemand om nieuwe klanten binnen te halen, bestaande klanten te beheren en ervoor te zorgen dat de relatie tussen klanten en Jacob van Jan soepel verliep. Kortom, hij zocht een verkoper en vertegenwoordiger in één. Dit leek mij erg interessant, omdat ik natuurlijk jarenlang verkoper in mijn eigen viszaak ben geweest. Dus ik greep de nieuwe uitdaging met beide handen aan."

De werkweek van een verkoper bij Jacob van Jan

Marcel heeft een gevarieerde functie bij Jacob van Jan. “Ik reis het hele land door”, vertelt hij. “Mijn werkweek begint meestal met wat voorbereiding. Ik plan mijn routes, afhankelijk van welke klanten ik moet bezoeken. Vaak begin ik met het benaderen van nieuwe klanten of klanten waar ik meerdere keren naartoe moet. Bijvoorbeeld om te bespreken wat ze nodig hebben of om eventuele zorgen op te lossen. Deze klantbezoeken nemen meestal twee tot drie dagen van mijn werkweek in beslag. De rest van de week breng ik door op kantoor, waar ik alles invoer wat ik heb gedaan en wat ik met klanten heb afgesproken. Op maandag en vrijdag houd ik me meestal bezig met telefonische verkoop en het aanbieden van producten die we die week hebben ingekocht.”

Het binnenhalen van nieuwe klanten

En wat vind je het leukste aan je werk als verkoper bij Jacob van Jan? “Het leukste? Dat moet toch wel het binnenhalen van nieuwe klanten zijn. Het geeft mij een ‘kick’ als dat lukt. Dat heeft denk iets te maken met scoren, met succesvol (willen) zijn. Maar ik geniet er ook enorm van om met mensen te praten. Even een leuk praatje maken, dat maakt mij dag al snel goed”, vertelt Marcel enthousiast.

Wederzijds vertrouwen

Marcel voelt zich helemaal op zijn plek bij Jacob van Jan: “Het werk is niet alleen ontzettend leuk, maar Jacob van Jan is ook een goede werkgever. We hebben wederzijds vertrouwen en ik geniet echt van de vrijheid die ik hier krijg. Als het nodig is, werk ik graag een uurtje langer. En als ik een afspraak bij de tandarts heb, is dat nooit een probleem. Het is een kwestie van geven en nemen, en dat vertrouwen tussen ons is sterk. Daarnaast biedt Jacob van Jan volop uitdaging, en het is duidelijk dat het bedrijf groeit, wat mijn werk hier extra leuk maakt."

Team van gezellige en gedreven collega’s

Wil je nog iets aan toekomstige collega’s meegeven over het werken bij Jacob van Jan? “Werk je bij Jacob van Jan, dan werk je bij één van de bekendste visrokers van Nederland. Daarnaast werken we met moderne technieken, maar nog altijd volgens de principes van het oude ambacht. Ook is alles bespreekbaar en kom je te werken in een team van gezellige en gedreven collega’s”, sluit Marcel af.

Ervaring met het verkopen van vis op de markt? Kom werken bij Jacob van Jan

Heb jij ook ervaring met het verkopen van vis op de markt en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging waar je geen kramen en tenten hoeft op te bouwen, kortere werkdagen hebt én binnen werkt? Dan ben jij de verkoopmedewerker in onze winkel die wij zoeken! Bekijk de openstaande vacature en dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Solliciteer via mail: henk@jacobvanjan.nl of telefonisch via 033-295422.